elfelejtettem minden kérdésedre reagálni, de akkor ezt is kifejtem. egyik Mi Fit sem az én munkám. szintén egyik fórumtárs műve. DE alapvetően különösebb jelentősége nincs, hogy melyiket telepíted. ízlés/igény kérdése. amit itt találsz, az frissít OTÁ-n, ha van olyan frissítés, amit érdemes feltenni és tartozik hozzá fordítás. ez rendszernyelv után aztán tudja frissíteni (ha éppen működik az OTA funkció) fordítást is, ha már egyszer telepítve van egy előző kiadás miatt. a többi ilyesmit nem tud. a többi hivatalos frissítést telepít/blokkol tudomásom szerint, ha érkezik újabb firmware. a nyelvet viszont egyik sem tudja véglegesen kikényszeríteni. ez az eljárásból fakad. ehhez a firmware módosítására lenne szükség, amire jelenleg nincs megoldás.
néha a Mi Fit verziók közti frissítés nem megy. eltérhet ez-az, de főleg az aláírás. ilyenkor egyszerűen csak eltávolítod a régit és telepíted az újabbat. nyilván alapvető jogosultságokat újra meg kell majd adni, de ezen felül zökkenőmentes a váltás.
valamint azt tudni kell, hogy vannak béta változatok. az 1.0.7.xx változatok ilyenek. a jelenlegi stabil kiadás az 1.0.6.24. a verziószám ne tévesszen meg. ugyan hamarabb kiadták a stabilt, de publikusan csak a béta után került ki. és mivel jelen esetben mindkét béta funkciókat tekintve és stabilitást tekintve is megbízható, így az 1.0.6.24-hez nem készült fordítás. lehetne csinálni, de nem sok logika lenne benne, mert egyrészt butább, másrészt korlátozottabb. nem támogatja az NFC kiadást és nem szabályozható a kijelző kikapcsolásának ideje. ergo arra törekszem, hogy az jelenjen meg, ami minimum megbízható és amennyiben nem jár különösebb hátránnyal egységesen elérhető legyen mindhárom hardverre.