Čekání na nový FW (1.6.0.16) je dlouhé…, ale můžete nový FW zatím vyzkoušet! Zde je návod:
- Vždy, když provádíte odpárování, nastavte viditelnost MB3 na On
- Odpárovat MB3 z MF
- Přepnout TLF do ENG
- Vymazat MI FIT a stáhnout originální aplikaci MF z GP (v.3.4.9), tuto originál MF instalovat
- Připojit MB3 v originální MF (proběhne aktualizace FW a RESOURCES na verzi FW v1.6.0.16 a RES v40)
- Odpárovat z originální MF (nezapomeňte zapnout viditelnost MB3!), odinstalovat originální MI FIT
- Stáhnout FW 1.6.0.16 ENG (zde na foru – custom firmware - English Firmware 1.6.0.16 - Fine Font) a instalovat (pomocí Gadgetbridge – nejnovější verze nebo Notify)
- Ukončit párování v Gadgetbridge nebo Notify (dle toho, co jste použili na flash)
- Nainstalovat upravenou MI FIT 3.4.9 (MF_3_4_9_MODIFY.apk) - modifikovaná aplikace z tohoto fóra, kterou jsem nepatrně upravil
- Připojit (spárovat) MB3 v MF
- Přepnout TLF do CZ
Pokud jste postupovali přesně dle návodu, máte nyní TLF v CZ (MI FIT také v CZ), informace na náramku jsou v ENG (včetně počasí) - viz. video. Pokud máte aktivováno v MF Oznámení o průběhu spánku, bude Vám info zobrazeno v CZ – včetně diakritiky.
Diakritika v notifikacích – v APK třetích stran (většinou Tools nebo Notify) lze nastavit odstranění diakritiky. Aktivujte si odstranění diakritiky, jinak budete mít místo písmen „žřčš…“ ošklivé obdélníčky s otazníkem… Po aktivaci odstraňování diakritiky se Vám budou na MB3 v SMS zobrazovat písmenka bez háčků a čárek (v TLF budete mít SMS zachovány s diakritikou – dle nastavení TLF). I po odstranění diakritiky zůstávají zprávy na MB3 srozumitelné a čitelné!
Pokud místo modifikované MF (viz. odkaz na uloz.to v tomto příspěvku) použijete modifikovanou MF 3.4.9 z tohoto fóra, budete mít počasí na MB v CZ (samozřejmě tam budou místo „č…“ obdélníky s otazníkem, viz. například „oblačno“). V upravené MF (odkaz na uloz.to v tomto příspěvku) je pouze počasí předěláno do ENG a jsou tam všude v počasí malá písmena (není „Clear to Cloudy“ ale „clear to cloudy“, je to schválně … a btw. nelíbí se mi to ani v nižších CZ FW – „Jasno až Oblačno“, lepší je „jasno až oblačno“).
Při cvičení náramek zobrazuje TF (tepovou frekvenci) poměrně přesně - v menu "panáček s činkou"..., osobně jsem testoval ve fitku na rotopedu, orbitreku a při běhu...
V této verzi FW 1.6.0.16 nedochází při zobrazení delších SMS ke ztrátě znaků jako u verze FW 1.5.0.2 CZE! Nový FW zobrazuje jméno valajícího nebo jméno odesílajícího SMS bez problémů... Verze FW1.6.0.16 z mého pohledu funguje velice dobře a zůstávám u ní, ikdyž je zatím v ENG. Těším se na CZ verzi
.
Pokud používáte ovládání hudby v telefonu přes tlačítko MB3, tak Vám to bude fungovat i s tímto novým FW, nemusíte nic dalšího nastavovat v TLF (
Touch Button actions Band 3 | Xiaomi Mi Band 3 | GeekDoing).
Za BRICK nezodpovídám, neručím…, vše na vlastní triko