Co se týká fontu, tak ten lze instalovat samostatně (Mili_wuhan.ft je přednastavený v aplikaci MiFit, ale lze ho upravit, případně udělat vlastní nebo i stáhnout jiný). Poslední verze FW, kde byl řešen font přímo v tomto souboru..., byla verze 1.3.0.8 - vyskytovala se verze FF (fine font) a BF (bold font). Pokud si vezmeš současný FW ENG označený jako Fine Font a vezmeš si originální FW z MiFit, tak zjistíš, že tam žádný rozdíl není (mimo změny MM/DD a nastavení kódování jazyka, občas se někde dělá změna DD.MM..., kdo jak požaduje). Zkus pročíst i jiná fóra, kde si s těmi fonty dost hrají..., třeba něco vhodného objevíš. Cca před týdnem jsem pročítal diskusi, kde se řešil font, ale nechodili jim tam nějaké speciální znaky u písmen... Asi se mi nechce zasahovat do něčeho, co nám funguje, abych to nerozhodil. Schválně jsem se pouštěl do úpravy FW, kde nám chodila diakritika...(proto jsme pod PL verzí) a nebylo potřeba někam jinam sahat, možná bychom při protlačování bold fontu ještě teď řešili nějaké háčky a čárky, kroužky nad "U, u". Můžeš se inspirovat třeba zde:
Шрифты для Xiaomi Mi Band 3 (Python ... a hurá do upravování fontu). Potom vyjde nový FW, který nebude mít podporu Vámi vytvořeného fontu a vše od nuly...
. Některý custom FW vyžaduje konkrétní (upravený) font, se kterým je úzce vázán (aby se vše zobrazovalo správně), takže je občas potřeba instalovat FW, RES a také FT (záleží, jste si vybrali za custom FW).
K té úvaze, že se více vejde na screen, když je tlusté písmo... - to mi moc logicky nezní. Spíš se tam vejde více písmen, když nejsou tak široká (tlustá). Někde tady na fóru bylo řešeno (s Kirillem), nastavování mezer mezi písmeny (statická a dynamická mezera, vleze se více písmen "i" vedle sebe než písmen "m"...). Osobně si myslím, že takto byla "potrefená" i verze 1.5.0.X, která zkracovala (vypouštěla) některé znaky v SMS při přecházení z jednoho screenu na druhý (při posunu, právě v tom zlomu byl výpadek znaků).
Jsem rád, že se nyní neztrácejí žádné znaky ve zprávách (uprostřed zpráv) a font neřeším... Já na to raději nesahám, když mi to šlape, jsem posera...
(já vlastně jedu na ENG v MB3, takže nepoužívám ani zde přeložený FW - všude v mobilu mám ořez diakritiky - Tools, Textra... a font na MB3 za mne asi vyhovující). Pokud se někomu chce, zkuste si s tím fontem pohrát a v případě úspěchu se zde pochlubte, možná se bude hodit někomu dalšímu.